zondag 1 mei 2011

Dag 4 Embarkation

Vandaag is het zo ver: we gaan cruisen! Aangezien we pas om 12:45 worden opgehaald, hebben we nog een hele ochtend om ons te vermaken. We besluiten te gaan midgetgolfen (the Disney way!). Om 7:00u zijn we ons bed uit en een uur later zitten we lekker te ontbijten. De cheerleaders zijn er allemaal ook weer, waarschijnlijk is er vandaag een competitie want ze lopen in vol ornaat rond. Als we om 9:00u weer terug op de kamer zijn, wordt er geklopt. De kofferman komt onze koffers ophalen zodat die alvast naar het schip kunnen.

Drie kwartier later zijn we bij de midgetgolfbaan aangekomen en moeten we nog even wachten omdat deze om 10:00u open gaat. De baan is natuurlijk gethematiseerd en je kan kiezen voor Winter- of Summerland.

We kiezen Winterland omdat we de laatste keer (in 2009) Summerland hebben gedaan. Het thema is Santa op vakantie (in zomer of winter dus).

Het is heerlijk weer en we lopen op ons gemak alle 18 holes af.

Margriet en ik winnen met 48 punten en Hen zit daar net wat boven met 52 punten.


Om 11:00u zitten we weer in de bus naar het hotel. Daar aangekomen maken we nog wat foto’s en bekijken alle populaire dingen uit de jaren 50 t/m 90 (het is tenslotte het POP century resort). Omdat we pas laat op de boot kunnen lunchen nemen we in het hotel nog wat te drinken en een tuna sandwich. De sandwich is natuurlijk weer mega dus voorlopig zitten de buikjes weer (te) vol. Dan is het bijna 12:30 en zien we al cruise-medewerksters in de lobby rondlopen. We melden ons netjes en krijgen te horen dat er vandaag twee bussen vanaf dit resort vertrekken omdat er veel medecruisers zijn. We reizen met echte Disney Cruiseline bussen en vertrekken netjes op tijd.

Omdat het onderweg niet druk is komen we na ruim een uur aan bij de terminal in Port Canaveral.
Eenmaal door de beveiliging mogen we naar boven om in te checken.

Na het inchecken mogen we al gelijk door de Mickey-oren het schip in (letterlijk, niet figuurlijk).

Bij binnenkomst in het schip horen we: ‘Welcome aboard Van Rees family’ en klappen er allerlei medewerkers ter verwelkoming. Een van die medewerkers komt naar ons toe en legt wat dingen uit. De hut is al klaar en daar gaan we dan ook als eerste naar toe. We kijken wat rond, lezen snel wat berichten en doen een plasje.

Een welcome aboard lunch met peel-and-eat-shrimp hoort er bij dus ondanks de nog wat volle magen gaan we op weg naar het Top Siders buffet restaurant. We nemen een paar shrimp en vinden het dan wel tijd om het schip verder te verkennen. De enige foodporn voor vandaag:

Om 16:00u is de mandatory boat drill. We bekijken netjes de instructie op tv en als het tijd is lopen we naar onze verzamelplaats. Daar krijgen we nog een keer uitleg wat te doen als er een emergency is. Al snel kunnen we weer terug naar de hut waar Margriet en ik onze koffers uitpakken.

De koffer van hen moet nog gebracht worden. Voordat we klaar zijn is het alweer half vijf en begint de Welcome aboard Party. In de warme zon, kijken we vanaf dek 10 naar het spectakel.

Net voor 5:00u lopen we naar de voorkant van het schip om te zien hoe de trossen los gegooid worden en we vertrekken.


De hoorn blaast het deuntje van When You Wish upon a Star en we varen richting de oceaan.

Wij pakken onze koffers verder uit (die van Hen is er nu ook) en gaan om 18:15 naar de eerste show van deze cruise. De show gaat over alles wat we op het schip kunnen verwachten: eten, entertainment, sport etc. Zeg maar een infotainment show. We vermaken ons prima tot ongeveer 19:00u. Op naar de hut om nog even te chillen voordat we gaan dineren. Ook moet het blog nog bijgewerkt worden, we komen tijd te kort!

Het eerste diner is in Lumiere. We zitten aan tafel 25 samen met nog drie andere gasten. Toevallig in dezelfde samenstelling als wij, een volwassen dochter met haar ouders. We worden voorgesteld aan onze servers voor deze week en bestellen a la carte. Het eten wordt best snel achterelkaar opgediend en ondertussen kletsen we heel wat af met onze tafelgenoten. Dit keer geen foodporn foto’s maar alleen een beschrijving. Margriet en ik kiezen vooraf de tomato and basil soup en Hen neemt weer de shrimp. Voor het hoofdgerecht kiest Margriet de pasta gevuld met paddo’s, Hen de vis en ik neem de tofu met couscous. Toe nemen Margriet en Hen de crème brulee en ik kies de orange flavoured breadpudding met toffeesauce. Het eten is heerlijk en de portie zijn normaal tot klein, zeker voor Amerikaanse begrippen. Om kwart voor 10 zijn we klaar met eten en lopen nog even door de winkeltjes. De hut is daar de stateroom hostess klaargemaakt voor de nacht en we aanschouwen onze eerste towel animal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten